Vandaag om 9.15 uur vertrokken vanaf onze prive camping. De “campingbaas” kwam nog even informeren of we goed hadden geslapen. Dat hadden we wel. Plasje en tandenpoetsen tussen de rommel die overal lag ( ” elke dag neem ik me voor om de boel morgen te verbranden” , dat voornemen heeft hij al jaaaren, zo te zien). Het enige wat wel mooi was, was een oldtimer die in de voortuin stond. ( bij betere internetverbinding volgt er misschien nog een foto).
Dan weer fietsen. Van Birch naar Tiptree  naar Wickham Bishop en dan naar Maldon ( mooie getijdenweg met uitzicht op een inham van de zee: Black Water waar bij eb de bootjes droog komen te liggen). Daarna uiteindelijk in West Henningfield de camping opgezocht die in de routebeschrijving stond. Nergens goed aangegeven, dus maar bij een huis gevraagd. Gelukkig waren we er in de buurt en hoefden we niet terug te fietsen. Blijkt de “camping” helemaal geen camping te zijn maar een terrein waar sportvissers hun hart op kunnen halen. Er ligt een prachtig meer langs.  De beheerder is nergens te vinden. Uiteindelijk tref ik een man die als ik het goed begrepen heb de schoonvader van de beheerder is. Hij zegt dat we de tent neer mogen zetten en zal wel iemand langs sturen. Douche en toilet zijn in een cabine op het terrein. Tent dus opgezet, gegeten, gedouched, maar tot nu toe nog niemand gezien ( 21.00 uur). Weer een gratis nachtje?
Het fietsen is trouwens best inspannend. Het gebied is glooiend, daardoor ligt de gemiddelde snelheid een stuk lager dan voorgaande jaren
en leggen we niet zulke lange afstanden af. En volgens het boekje wordt het alleen maar meer heuvelachtig en pittiger. We zullen misschien onze plannen moeten wijzigen…..