Vanmorgen de tent nat ingepakt, omdat het begon te miezeren toen we opstonden. Ontbijtje onder de partytent op het picknickveldje en toen opgestapt voor de koninginnerit ( zoals Klaas het noemde): 620 hoogtemeters gemaakt en 53 km gefietst. Met het pontje de Theems over. Nog even overwogen om na de Theems de tent op de eerstvolgende camping te zetten en dan met de trein naar Londen te gaan, met een overnachting daar in een B&B of zo. Toch maar van afgezien, het zou te veel zijn voor deze vakantie. Londen doen we nog wel een keertje: liefhebbers om mee te gaan?
De hele dag prima fietsweer gehad: bewolkt maar al snel was het droog en niet te veel wind. De spieren beginnen blijkbaar al te wennen, want ondanks de zwaarte van de rit ging het goed en hebben we zelfs de geplande camping laten liggen en een volgende genomen. Het landschap wordt dus heuvelachtiger en steeds mooier. Ook de huizen zijn veel mooier hier ( we zitten nu in Kent) en verder mooie kerkjes en kastelen. ( foto’ s moeten nog steeds volgen, we zullen ergens een big mac of zo moeten nuttigen om wifi te hebben, maar ja dan eet je gelijk alle verbruikte calorieen er weer aan!!)
Bij het oversteken van de Theems vertelde een man dat in het kerkje dat te zien was in Gravesend, Pocahontas ligt begraven. Heb altijd gedacht dat dat een sprookje was, maar het is echt gebeurd. Zij was een indiaanse prinses die geschaakt werd door een kapitein ( eind 1500) en blijkbaar meegenomen naar Engeland. Er staat een standbeeld van haar voor de kerk, ze is maar 22 jaar geworden. Toch nog eens naar de Disneyfilm kijken..
Terwijl ik dit verhaal schrijf begint het weer te regenen, we hebben nog net buiten kunnen eten. Ben benieuwd hoe het morgen zal zijn…