Om het verslag toch nog even netjes af te sluiten:

We waren blij dat we besloten hadden richting Dover te fietsen vanaf Beachy Head, want er stond een flinke wind en als je die tegen had, was het toch niet echt lekker fietsen. Nu hadden we de wind in de rug en ging het met een lekker gangetje.

Beachy Head was echt de moeite waard, we zijn helemaal naar boven gefietst cq gelopen tot we bij de vuurtoren waren. Daarvandaan had je een mooi uitzicht over het Kanaal en de witte kliffen. Elk jaar brokkelen de kliffen een stukje af, zodat de vuurtoren al een keer verplaatst is. De fundamenten van de oude zijn nog te zien en liggen echt op het randje.

Na een picknock bovenop het klif zijn we weer op de fiets gestapt en richting Dover gegaan. De weerberichten gaven aan dat het weer om zou slaan en er verschillende dagen regen op komst was.

Gelukkig bleef het tijdens de tocht naar Dover nog droog, het was eigenlijk prima fietsweer. In Rye even afgestapt en het stadje bekeken: mooi oud centrum met vakwerkhuizen en mooie doorkijkjes. Fisch and chips op bij het haventje en toen weer verder.

In Dover aangekomen bleek daar niet echt dicht bij de haven een camping te zijn, en omdat de wolken er toch wel dreigend uit zagen nu, hebben we een hotel genomen. De fietsen mochten mee naar de kamer!?

Toen we tickets voor de overtocht nog eens bekeken bleek dat er maar voor 1 fiets geboekt was. Om problemen bij het inchecken te voorkomen besloten we toch nog maar even naar de haven te fietsen om te kijken of er een kantoortje was waar men ons kon helpen om nog een fiets extra mee te krijgen. ( digitaal boeken ging niet meer : alles was vol)

Het bleek te hozen!! toen we buiten kwamen. Bleek er ook geen kantoor open te zijn waar we terecht konden en moesten we dus maar afwachten tot morgen. Hopelijk gaat dat wel lukken! Terug in Dover bij de Italiaan wezen eten.

De andere dag vroeg naar de haven om de ticket voor de fiets geregeld te krijgen. Blijkt dat we eigenlijk maar voor 1 persoon met 1 fiets betaald hadden. Gelukkig is het geen probleem om allebei mee te mogen en we kunnen zelfs nog een boot eerder mee, die van 12.00 uur ipv 14.00 uur.

Op het moment dat het in Nl stormt zitten wij op de ferry. Het is wel te merken dat het stormt, maar gelukkig hebben wij er geen last van. Tenminste zo lang je op je plek blijft zitten, als je gaat lopen is het of je dronken bent en koffie halen is ook een hele onderneming. Bij de toiletten moet je ook niet zijn: er zijn toch best veel mensen zeeziek en dat ruik je daar wel!

Goed aangekomen in Frankrijk. Even een beetje puzzelen om de weg naar Duikerke te vinden. Daar hebben we voor de zekerheid ook maar een hotel geboekt, hoewel we achteraf best nog een stuk door hadden kunnen fietsen, want het weer bleef de hele dag goed.

De andere dag gaan fietsen naar de Panne in België. Ondertussen hebben we besloten, gezien de weersvoorspelling, dat we toch zo snel mogelijk thuis willen zien te komen. In België de kusttram genomen en zo in korte tijd 60 km overwonnen naar Knokke. Daar vandaan weer gefietst naar Breskens en de boot naar Vlissingen genomen. Toen op de trein gestapt en naar huis gereisd. Vlak voor de regenperiode aanbrak waren we thuis ( de laatse kilometer begon het te spetteren).

 

Zo kwam er een einde aan onze fietstocht door de South Downs in Engeland. Weer een ervaring rijker en als het aan ons ligt zeker niet voor het laatst. Maar het landschap mag dan wel wat vlakker zijn. Eigenlijk hebben we al een idee voor volgend jaar: via de knooppuntenroutes van de ANWB zoveel mogelijk langs de grenzen van Nederland en dan zo mogelijk het hele rondje maken. Maar of dat uitvoerbaar is?

Liefhebbers om ( gedeeltelijk) mee te gaan?